Zangvereniging udi

 

Zangvereniging 'Uitspanning door Inspanning' (beter bekend als UDI) is opgericht in 1919. Het is daarmee een van de oudste gezelschappen in Hurdegaryp. Het koor is neutraal en telt momenteel ongeveer vijfenveertig actieve leden, mannen en vrouwen.Het repertoire van UDI wisselt jaarlijks. Het ene jaar programmeren wij moderne zangstukken, het jaar daarop klassieke. Het genre varieert van werelds tot religieus. We zingen Friese en Nederlandse teksten, maar ook Engels en Duits repertoire. En een requiem in het Latijn.

Soms geven we concerten met andere koren. In Hurdegaryp, maar ook elders in de provincie. Jaarlijks doen wij mee aan een concours van de Bond van Zangkoren in Friesland. Ook het Federatie concert in de gemeente Tytsjerksteradiel slaan we niet over.

Het koor repeteert wekelijks in De Schalmei onder de bezielende leiding van organist- theoloog Sebastiaan Schippers uit Easterein. Sebastiaan dirigeert meerdere Friese koren.

Houdt u van zingen in koorverband? Kom dan de sfeer eens proeven. Wij repeteren elke maandagavond van 19.45 - 21.45 uur. Belangstellenden zijn dan van harte welkom. Geheel vrijblijvend. Wie weet, raakt u enthousiast en wordt u lid.

Zingen is voor iedereen, zingen geeft plezier!

Maar het lidmaatschap van UDI omvat meer. Behalve zingen biedt het een mooie gelegenheid om kennis te maken met dorpsgenoten met dezelfde belangstelling.  En elk jaar organiseert het bestuur een gezellige dag waarbij de koorleden elkaar ontmoeten en leren kennen in een ongedwongen omgeving.

 
Contactpersoon: Jenny Dijk, secretaris, Tel. Nr. : 0511 463379, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Graag tot ziens!

By Joomla 1.6 Templates and Simple WP Themes