Smartlappenkoor “TUSSEN WAL EN SCHIP”

 

een koor dat enthousiasme uitstraalt.

Een aantal jaren geleden werd door een groep enthousiaste dames het plan opgevat een smartlappenkoor op te richten. In het dorp Hardegarijp bestond reeds een aantal koren.
Een smartlappenkoor ontbrak echter.

 

Na een start met wisselende dirigenten wordt het koor nu geleidt door Nelly van der Kooij. Zij zwaait de scepter met veel verve en heeft er een sprankelend geheel van gemaakt.Tijdens de repetities staat plezier voorop en als er opgetreden wordt is dat plezier af te lezen aan de outfit en uitvoering.

 

Het koor brengt samen met de muzikanten een scala aan liedjes ten gehore. Zowel in de Nederlandse taal als het Fries, het Bildts en het Liwwaddes.
Er wordt niet alleen als grote groep opgetreden, zo nu en dan staan er amusante nummers op het repertoire die, soms door twee, soms door drie of vier leden ten gehore worden gebracht.

 

Het koor heeft reeds meerde optredens in hun boeken mogen schrijven. Altijd werd dat zeer gewaardeerd door het publiek. Dat nu is een stimulans om door te gaan. Zowel het koor als het publiek beleeft hier genoegen aan.

 

In totaal staan er 34 nummers op het repertoire. Voortdurend zal dat uitgebreid worden zodat ieder optreden weer verrassend is. Meezingen is bij het optreden van het koor geen enkel probleem, de nummers zijn zo bekend dat iedereen ze onmiddellijk oppikt. (Een aantal nummers van het repertoire zijn: Droomland, Zuiderzeeballade, Rode Rozen, Zou het erg zijn lieve opa, Me wiegie was...,Op de sluizen van IJmuiden ,Aan de oever van de IJssel, Ja zuster, nee zuster.)

 

Kortom: samen met het smartlappenkoor bent u verzekerd van een genoeglijk samenzijnHet huidige bestuurd bestaat uit :

 

voorzitter: Tineke Laverman
penningmeester: Klaas Bakker
secretaris: Hannie Walstra
lid: Feikje de Jong
lid: Hayo van der Veen

 

 

 

By Joomla 1.6 Templates and Simple WP Themes